logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore.
 

Blog

Aktiivinen asukas sai paremmat nettiyhteydet Kaarinan Kesämäkeen

Kaarinalainen Juhani Kanerva kyllästyi huonoihin nettiyhteyksiin ja käytti kymmeniä tunteja selvittääkseen ja hoitaakseen paremmat yhteydet asuinalueelleen. Kanervan aktiivisen ja sinnikkään toiminnan johdosta Kaarinan Kesämäkeen tuli valokuituyhteys syksyllä 2016.
Noin seitsemänsadan asukkaan Kesämäessä, Kaarinassa, nettiyhteydet olivat huonot. Alueella oli paljon katvealueita ja netin pätkiminen hankaloitti arkea. Caruna oli tulossa kaivamaan alueelle ja Juhani Kanerva näki mahdollisuuden hyödyntää samoja kaivauksia kuituverkon rakentamiseen. Eläkkeellä oleva Kanerva halusi selvittää kokevatko muutkin alueen asukkaat saman ongelman ja voisiko asian ratkaista jotenkin.

– Ajatus lähti oman tarpeen kautta, sillä yhteydet eivät toimi omalla tontillani juuri ollenkaan. Aloitin haastattelemalla nelisenkymmentä alueen asukasta. Kaikki olivat vastaanottavaisia, sillä nettiyhteys on yleinen ongelma, kertoo Kanerva.

Sinnikkyys palkittiin onnistumisella

Pian Kanerva ymmärsi, ettei omakotiasukkaista tule riittävää määrää asiakkaita, jotta operaattorit kiinnostuisivat alueesta. Kanerva alkoi kontaktoida myös rivitalo-osakeyhtiöiden hallitusten puheenjohtajia, ja sai myönteisen vastaanoton. Kanervan projekti koki kuitenkin vastoinkäymisiä, kun valtakunnalliset operaattorit eivät osoittaneet kiinnostusta seutukuntiin.
-Otin lopulta yhteyttä paikalliseen toimijaan, Louneaan, ja sain sieltä edustajan kertomaan kuidusta kokoukseen, johon osallistui kymmenkunta hallitusten puheenjohtajaa sekä omakotiyhdistyksen edustaja. Kokouksessa syntyi varmuus, että kuitu on toteutettavissa, ja ilokseni Lounea teki myös nopeasti päätöksen lähteä mukaan projektiin, sanoo Kanerva.